Bitcoin

Gode tips

Hver gang du setter deg inn i noe nytt er det alltid kjekt å forstå hvordan ting fungerer. For å forstå nye ting er det også slik at det kan være greit å ta noen tips og råd fra andre som kanskje har litt mer erfaring enn det du har fra område. Her prøver vi på å gi deg litt mer informasjon om hva som passer deg best og hva som kanskje passer andre. Vårt råd til deg er å lese igjennom det vi har skrevet og ta med deg det du føler at du trenger videre slik at du har litt mer ballast inn i hverdagen.

Offentlig adresse

Når du skal kjøpe Bitcoin er det viktig å huske på at du må oppgi din offentlige adresse til lommeboken din. Alle lommebøker har to adresser, det er en offentlig og en privat. Den offentlige brukes slik at den du overfører til vet at pengene kommer og kjøper du så må du få den andre personenes adresse slik at du vet hvem du skal betale til. Det som er ganske tøft er at alt man trenger til å gjøre en overføring av en verdi, Bitcoin, fra en person til en annen er din og den andre personen sin adresse.

Blockchain

Når du gjør en transaksjon i Bitcoin så vil alt du gjør bli registrert i det som kalles blokkjeden. Her blir alt som trengs registrert om transaksjonen. Hvem som selger, hvem som kjøper, hvor mye som overføres samt dato og tidspunkt. På denne måten vet man ikke hvem som gir og mottar, men man vet hvilke lommebøker som er involvert. Har man kjennskap til lommebøkene kan man fort få vite hvem som står bak de forskjellige kjøpene.

Bruk passord og backup

Når du har lommebøker er det veldig viktig at du bruker de rette tingene. Du må være forsiktig og du må ilegge gode rutiner. Tenk deg om noen får tak i din telefon eller på andre måter kommer i besittelse av hva du gjør og hvem du er. Det kan bli veldig dyrt. Det er derfor viktig at du har et godt passord på din telefon og at du samtidig har et godt system for å ta vare på dine Bitcoin i lommeboken på telefonen din. Husk og alltid ta backup av det du har og hvordan du planlegger å bruke det du har.

Du kan dele lommeboken

Det som også er ganske fint med lommebøker og Bitcoin er at du kan godt bare ha en lommebok, mens du har flere som bruker ut av den samme lommeboken. Det hjelper deg til å ha litt bedre oversikt samtidig som du kan få litt mer igjen for det du selv ønsker å gjøre. Når du får gjort litt er det viktig at du vet hva du gjør og hvordan du gjør dette. Lykke til.