Basiskunnskaper om Bitcoin

Bitcoin er en valuta og en teknologi som du enten kan bruke veldig mye tid på eller som du kan droppe og bruke veldig mye tid på. Som sagt er Bitcoin et ganske avansert opplegg som krever at du har tekniske kunnskaper i tillegg til at du vet hva du gjør i finansverdenen. Det er en fin blanding mellom finans, data og litt generell kunnskap om folks brukervaner. Du kan med andre ord starte å bruke Bitcoin når du har lyst. Du trenger ikke å kunne noe som helst, men kan lett håpe over alt det tekniske. Det eneste du trenger å vite og kjenne litt til er bruk av mobiltelefon og nedlasting av apper.

Er du en skarping som vet hvordan du skal komme deg rundt på internett og i andre elektroniske samfunn så kan du lett gjøre dette på internett, og du kan lett bruke denne informasjonen til å få et veldig godt utgangspunkt sammenlignet med andre som ikke er like flinke. Skal du kjøpe Bitcoin må du kun klare å laste ned en lommebok. Når du har lommeboken nedlastet kan du gå på sider eller til børser som selger eller tilrettelegger for salg av Bitcoin. Hva slags valuta trenger du? Det eneste du trenger å få med deg er et par småting som du kan lese mer om her.

Balanse

Et viktig prinsipp innenfor bruken av Bitcoin og Bitcoins eksistens er balanse. Det betyr at alt skal gå i balanse og at alle som er interessert eller bruker valutaen skal balanserer. Bitcoin bruker et regneark for at alt skal gå i balanse. Det er samme tankegangen som regnskapsførere bruker når de skal gjøre opp regnskap. Bitcoin er på denne måten et veldig stort regnskap som skal gjøres opp hvert eneste minutt. Verdier flyter mellom mange brukere, som må gjøre dette opp hele tiden. Dette regnearket blir veldig stort så det blir en bok av det. Alt er offentlig hele tiden slik at du alltid kan se hva som blir skrevet i regnearket.

Transaksjoner

Når du overfører verdier eller Bitcoin mellom den to parter blir en liten del av transaksjonen godkjent slik at hele transaksjonen skal gå igjennom. Vi snakker her om en liten bit hemmelig informasjon som kun eieren av lommeboken har. Han eller hun bruker denne til å signere for hva han eller hun ønsker å gjøre slik at han eller hun vet hva som kommer til å skje og Bitcoin kan kjøre transaksjonen.

Mining

Dette ordet bitcoin mining eller gruvearbeid er litt misvisende fordi dette begrepet brukes til å beskrive hvordan man godkjenner en transaksjon og hvem som gjør jobben slik at transaksjonen faktisk blir godkjent. Ingenting skjer av seg selv så her må det eksterne krefter inn for å hjelpe de som trenger hjelp. Får å bli godkjent må transaksjonen bli pakket i bokser og følge strenge regler som her er kryptografi.